Στα 15.000 ευρώ η παρακράτηση ποσών από συνταξιούχους του Δημοσίου

27 Ιουν 2014

Στα 15.000 ευρώ η παρακράτηση ποσών από συνταξιούχους του Δημοσίου

Στα 15.000 ευρώ η παρακράτηση ποσών από συνταξιούχους του Δημοσίου

Αύξηση του ποσού που μπορεί να παρακρατεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) για περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβαλλόμενων συντάξεων, στα 15.000 ευρώ, από 6.000 ευρώ που ήταν έως τώρα, αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Η παρακράτηση θα γίνεται από τις συντάξεις επόμενων μηνών σε συνταξιούχους που έλαβαν είτε αχρεωστήτως καταβαλλόμενες συντάξεις, είτε βοηθήματα, είτε επιδόματα που καταβάλλονται μαζί με τη σύνταξη.
Η αύξηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για να γίνει πιο γρήγορη η είσπραξη τυχόν αχρεωστήτως καταβαλλόμενων ποσών από συντάξεις, επιδόματα και βοηθήματα.
Σύμφωνα με τον Ν.2084/1992 αχρεωστήτως καταβαλλόμενες συντάξεις, βοηθήματα, καθώς και επιδόματα που καταβάλλονται μαζί με τη σύνταξη ή το βοήθημα, παρακρατούνται με απόφαση του διευθυντή της αρμόδιας διεύθυνσης συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις συντάξεις των επόμενων μηνών σε έξι μηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/4 του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης. Στην περίπτωση που ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων δεν επαρκεί για την εξόφληση του ανωτέρω ποσού, τότε ο χρόνος επιμηκύνεται ανάλογα.
dikaiologitika.gr