Το μετρό «τροχοδρομεί» προς το Γαλάτσι, βρέθηκαν 450 εκατ. ευρώ

6 Ιουλ 2014

Ως δημόσιο έργο θα κατασκευαστεί η Γραμμή 4 του Μετρό από τον Ευαγγελισμό έως το Γαλάτσι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σε συνέντευξή του, στον ιστότοπο Newsit, διευκρίνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 450 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, από 1 δισ. που απαιτείται για την κατασκευή του έργου. Τα υπόλοιπα θα εξευρεθούν με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Το έργο προβλέπει, σε πρώτη φάση, τη δημιουργία εννέα σταθμών, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ. Η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη της Γραμμής 4 θα ξεκινά από το Αλσος Βεΐκου, διασχίζοντας τους σταθμούς: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο και Κολωνάκι, καταλήγοντας στον σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού.
Ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξη της Γραμμής 4 περιλαμβάνει 29 σταθμούς, συνολικής έκτασης 33 χλμ. (έως την Εθνική Οδό), με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ και παραμένει άγνωστο εάν το έργο ολοκληρωθεί στην πλήρη του μορφή ή αλλάξει τρόπο χρηματοδότησης.  
«Είναι ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, γιατί εξυπηρετεί λαϊκές γειτονιές, εργαζόμενους, δηλαδή από το κέντρα της Αθήνας, την Κυψέλη μέχρι το Γαλάτσι, τα Πατήσια, ούτως ώστε να εξυπηρετήσουμε 250.000 συμπολίτες μας την ημέρα», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.  
Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσει και η επέκταση του προαστιακού από το αεροδρόμιο στο Λαύριο, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ.
 
metaforespress.gr